Adrian Leufvén, tidigare Business Unit Manager och Senior Vice President på Enea, byter bana och börjar nytt uppdrag på Storyals. Men innan han formellt börjar ville vi lära känna honom lite bättre först!

Varför väljer du att ta det här steget just nu?

– Efter 25 fantastiska år med Enea och i telekombranschen vill jag påbörja nästa del av min karriär i Edtech-sektorn och hjälpa till att bygga Storyals. På Enea har jag haft roller inom både Sales, Product Management, Support, M&A, Offshoring, R&D, Quality och Management.

Adrian Leufvén | © Storyals

På Storyals, som fortfarande är ett litet expansivt bolag, får jag möjligheten att kombinera rollen som investerare och entreprenör i en bransch som är på stark frammarsch. Det erbjuder nya spännande utmaningar vilket jag ser mycket fram emot!

Vad blir din nya roll på Storyals?

– Eftersom Storyals fortfarande är ett entreprenöriellt bolag kommer jag ta rollen som ”Integrator” och COO. Jag blir ansvarig för den dagliga, operativa delen av verksamheten vilket innefattar sälj, leverans, marknad och ekonomi. VD och visionär ledare är Ulrika Hedlund – som också råkar vara min syster.

När börjar du formellt på Storyals?

– Jag har investerat privat i Storyals sedan några år tillbaka men börjar formellt min roll som COO nu i juni. Först ut blir att börja arbetet med att implementera senaste iterationen av Storyals 3-årsplan.

Var ser du Storyals om 3 år?

– Om tre år ser jag ett bolag som mognat, med fortsatt god tillväxt och som har vunnit betydande framgångar till att bli en global ledare i att bygga digital förmåga genom storytelling.